PanoRenderVariant2

Jan Bijl na spannende finalepartij winnaar triatlon 2017

In de in 2 poules verdeelde finalisten was in de 1e ronde de partij tussen Ton Meeldijk en Bas Reedijk erg spannend. Het libre won Ton door met een slotserie van 115 caramboles uit te gaan. Het kader was voor Bas en bij het bandstoten was Ton weer nipt Bas de baas. In de andere partij won Wim Barendregt met 6-3 van Rob Hogenbijl.

In de andere poule had Jaco Robbemont de beste start en won alle 3 de partijen van Raymond Timmers.  Titelverdediger Peter Boers kon tegen Jan Bijl alleen het kader winnen en verloor hierdoor ook zijn weddenschap om een fles wijn.  Dus 6-3 voor Jan.

De 2e dag begon Bas Reedijk sterk door bij het libre zijn 180 caramboles in 1 beurt uit te maken. Ook het kader was duidelijk voor Bas, maar bij het bandstoten kon Wim Barendregt toch nog 3 punten pakken.  Ton Meeldijk behaalde tegen Rob Hogenbijl  de volle winst en kwam daardoor nog steviger op kop.

Jaco Robbemont wist in poule B Jan Bijl zowel bij het libre en bandstoten af te troeven en in deze poule kwam royaal aan de leiding. Peter herstelde zich tegen Raymond door winst met 6-3.

De derde ronde moest de beslissingen brengen. Ton speelde tegen Wim en verloor het libre, maar bij het kader en bandstoten pakte hij de punten en werd poulewinnaar in A. Wim zakte door zijn verlies naar de 3e plaats. Bas Reedijk knokte voor zijn laatste kans en won nog met 6-3 van Rob. Zij werden resp. 2e en 4e in poule A.

In poule B ging het er spannender aan toe..Jaco had zijn  dag niet en verloor met 9-0 van Peter, die hierdoor met een iets beter carambolepercentage zelfs Jaco voorbij ging. Op de andere tafel speelde Jan tegen Raymond. Jan won zowel het libre als het kader. Door de 9-0 winst van Peter stond Jan op dat moment met hem in punten gelijk maar had Jan een aanzienlijk slechter percentage. Raymond kwam bij het bandstoten nog ver, maar Jan wist bijtijds de partij uit te maken. Hij werd hierdoor in B winnaar voor Peter, Jaco en Raymond.

Op de slotdag won Raymond om 7 en 8 met 6-3 van Rob. Met Jaco ging het om 5 en 6 tegen Wim nog niet veel beter en verloor hij met 6-3. Bij de strijd om het brons had Bas van Peter niet veel tegenstand meer en won hij overtuigend met 9-0.

De finalepartij tussen Jan en Ton was wel spannend. Ton startte heel goed en hij won ruim het libre. Jan kwam sterk terug met het kader en bracht de tussenstand gelijk.

Het bandstoten moest dus de beslissing brengen. Lang zag het er naar uit dat Ton aan het langste eind zou trekken, maar met zijn hoogste serie bij het bandstoten van 29 won Jan ook deze partij en werd hij de kampioen van 2016/2017. 

 

 

Voor een overzicht van de uitslagen/ standen zie de site van Biljartenrotterdam onder PK/ avond/ libtre/ triatlon

Agenda

Hoe vindt U ons

Geef uw adres en wij plannen de route


Sponsoren Posthoorn