PanoRenderVariant2

 Vanaf vandaag starten we met een feuilleton van onze columnist Pedro de Mollie;  het betreft een verslaggeving, fantasie vertelling, 

een kleine waarheid, fictie en non fictie.

Dit deel en de daaropvolgende zijn in originele vorm en opmaak terug te lezen onder Leden/ Pedro de Mollie

Vandaag deel 1 :
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Beste Bil de Kunstenaar,

Onderwerp:  Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt,

Waarom schrijf ik dit aan jouw, omdat jij relatief gezien nog niet zo lang lid bent bij de Posthoorn en de oude garde ( met respect ) mijns inziens vast zit in bepaalde denk wijze en opvattingen en eigen belangetjes. Vele vele jaren zijn we met elkaar gewent om het zo te doen, en dat gaan we niet veranderen. Jij hebt nog een frisse kijk op het hele gebeuren en je bent goed in het overtuigen van mensen en de noodzaak van het moet anders, want anders als je niets veranderd  gaat de Posthoorn uit als een nacht kaars. Ik maak me met name zorgen over de aanloop op de clubavond, dat is het afgelopen jaar dramatisch, te vaak 6-7-8 leden en twee bar mannen en of vrouw. Ik zelf liet ook nog weleens een clubavond lopen, rede geen zin om te gaan, er is toch bijna niemand, en om nou elke week tegen Lucas, Jens, Marco te biljarten daar heb ik ook weinig trek in. Ben bang dat er meer leden zijn die er ook zo over denken en dus thuis blijven. Maar laat ik voor mezelf praten, om er achter te komen wat er onder de leden leeft, en niet leeft lijkt me b.v. een anonieme enquête of een tevredenheid/ ontevredenheid onderzoek toch wel zinvol.                                                        

( Wat willen we nu met elkaar, samen, wij, jullie, ) ( niet ik, hij of zij ) 

Met elkaar dus ongeacht status speelsterkte en enz.

Wat ook een heet hangijzer is, is dat Marco met zijn 35 te maken caramboles in 20 tot 30 minuten klaar is met zijn partij ( biljart vrij ) en Jens te maken caramboles 225 bijna 2 uur aan de tafel staat, als het mee zit een half uur eerder. ( biljart bezet ) Oplossing een zandloper, een kookwekker, vroeger hing er een biljartklok in het café het is maar een idee. Wat zijn ze blij de vijfendertigers en wat zijn ze boos de tweehonderdenvijfentwintigers. Een dilemma, wel nee, een eindeloze zinloze discussie volgt, niet doen, knopen door hakken. Trump inhuren? Is over ander half jaar contract vrij binnen te halen, dit is zijn motto, niet zeiken zo gaan we het doen, Posthoorn eerst.

Elk lid heeft evenveel recht op speeltijd als ieder ander lid op de clubavond.

Wilt u vrij biljarten: de posthoorn biedt u geheel vrij blijvend 7 ochtenden, 6 middagen en plus minus 5 avonden in de week aan  om te spelen/oefenen/ trainen en of met een vriend of vriendin  familielid een partijtje te spelen, of gewoon naar dat mooi gekleurde biljart laken te kijken, onder het genot van een heerlijk kopje koffie á een  Euro.

 Want op de maandagavond zijn er tegenwoordig club rooster wedstrijden aan de gang.

Over knopen door hakken gesproken, ik ben een groot voorstander van een club kampioen -speelrooster waarin voor het hele seizoen vaststaat wanneer en tegen wie er gespeeld wordt. Waarom kan dat bij negen van de tien verenigingen wel en bij de Posthoorn niet? Ja ja wij zijn die tiende. O.

Wat is nu het voordeel van z'n clubrooster ten opzichten van hoe het nu gaat. Het gaat om verantwoordelijkheid naar je club genoot. Stel ik moet vanavond volgens clubrooster tegen Martinez spelen, maar hebt geen zin, normaal gesproken had ik voorheen thuis gebleven, onderuit gezakt op de bank, filmpje kijken, beentjes op tafel, glaasje drinken, nootje erbij,  wouw wie doet me wat. Maar nu ga ik toch naar de clubavond anders stel ik Martinez teleur. Een verplichting, nee niet echt, ik heb me tenslotte geheel vrijblijvend opgegeven voor dit clubrooster. En achteraf toch happy dat ik gegaan ben, 120 caramboles in 4 beurten is niet slecht, uitzonderlijk goed zelfs, niet normaal dus, normaal doe ik er zeg maar 20 beurten over. Conclusie: is was niet normaal deze avond.

En de tegenstander Martinez, ach die zat onderuit gezakt op zijn stoel, beentjes op de grond, een Duveltje drinken, nootje erbij, en hij denkt slechte film had ik maar thuis gebleven. Eén troost, thuis draait er ook een slechte film. De memories of Trump of zoiets. Hallo bar man/vrouw krijgen we nog wat te drinken, doe mij nog maar een Duveltje en voor deze kanjer een spa blauw, de bar man,  dank je wel, ook namens de clubkas.

Ik wil met dit verhaal alleen maar aangeven dat een vastspeelrooster meer spelers naar de clubavond zullen komen en dus ook een betere kas opbrengst,  en het is gezelliger en iedereen wil uiteindelijk toch competitie om zich te meten, wie is de beste. ( dat is trouwens “ Ikke”) ( redactie ) Kost twee a drie jaar en iedereen is er gewent aan een vastspeelrooster, sterker nog, men kijkt er naar uit , de kouwe oorlog is begonnen, hé Lucas ik veeg je helemaal  van tafel over drie weken, je krijgt geen bal van me.

En Lucas, dat zullen we nog weleens zien, je hebt nog nooit van mij gewonnen, waarom denkt je dat het nu wel ga lukken,  uhh omdat het ergens omgaat namelijk het:

        Balletje Tikki takki Bestebeurtie  Posthoorn Clubkampioenschap,  ( BTT-BPC )

en zoals je weet speel ik dan vele malen beter dan een partijtje wat geen enkele waarden heeft. Ik wil de eerste prijs winnen. ( zie naschrift ) En zo gaat het nog een tijdje over en weer. Het was weer ouderwets gezellig.

Watttt een vastspeelrooster!!!!! Ja ja vele hakken en ogen, wat een weerstand, ik zie het al voor me. Iedereen weet zo gaat het uit als een nachtkaars, maar iets anders uitproberen geeft teveel weerstand, dus we veranderen niets. Dus????   KNOPEN DOOR HAKKEN

Naschrift: de eerste prijs winnen. Zie verder verslaggeving, relaas, vertelling, journaal.

Ikke irriteert zich mateloos aan het gedrag van alles wat er op – nabij – om,  en soms er boven en buiten het biljart gebeurt.

 

Ik Pedro de Mollie de schrijver en interviewer van dit stuk werd uitgenodigd bij Ikke de Best in het idyllisch gelegen dorpje Niettemissen. Net buiten het dorpje stroomt een prachtig uitziend riviertje genaamd de Amortie, de vissen zwemmen en springen dansend door het schone en heldere water. Ja in deze omgeving is geluk nog heel gewoon bedenk ik me. Om half acht in de avond kom ik aan in de altijdraakstraat nr. 2999. Vreemd nr.???

Net voordat ik aan wil bellen gaat de deur al open, ik zie een stijlvol geklede nog jong uitziende vrouw  en met prachtige mooie blauwe glinsterende ogen voor me staan. Ze stelt zich aan me voor als Victoria de Best-Alderliefste, en verontschuldigt zich enigszins voor het vroegtijdig openen van de voordeur,  zodra er een “vreemdeling” ons dorp binnen rijdt gaat er een alarm belletje rinkelen, vandaar. Maar komt u toch verder dan zal ik u begeleiden naar het biljart domein van mijn man. Even later sta ik oog in oog met Ikke de best, een fenomeen een levende legende een bescheiden man die thuis op zijn biljart zolder nooit mist ongeacht welk spelsoort. Een grootmeester.

Er gaat een rilling door mijn lijf en zweet druppeltjes lopen over me rug bij het aanschouwen van, een  toch zeer vriendelijke en goed gemanierde biljarter. Op dat moment van stilte bedenk ik mijn eerste interview vraag.            Wordt vervolgt.

 

 

Agenda

Hoe vindt U ons

Geef uw adres en wij plannen de route


Sponsoren Posthoorn