PanoRenderVariant2

Danny Sam-Sin de terechte winnaar 4e klas kader 28/2
Met de deelnemers Johan Langezaal, Hans vd Waart, Johan Lemmens van Schollevaar en Peter Mol en Arnold van Son van de Posthoorn, Rinus Rijsdijk van Hoogvliet, Danny Sam-Sin van Kralingen en de mentor van het gezelschap Hein Cleuskens van Vriendenkring werd bij de Posthoorn in Maasdam aan de strijd begonnen.
Al in de eerste ronde was Danny top, want hij won in slechts 11 beurten voor de 100 van Johan Lemmens. Verder was in deze ronde ook de enige remise te noteren tussen Rinus en Hein. Na 2 ronden kwamen de overige titelkandidaten in beeld omdat zowel Johan Langezaal als Peter Mol ook hun 2e partij wonnen. Vooral de partij van Peter was opmerkelijk omdat hij in 2 beurten 75 caramboles op het bord zette, maar helaas nog 16 beurten nodig had om de 100 vol te maken. Hans ging in de achtervolging met zijn 1e overwinning op Hein.
Na 4 ronden hadden Danny, Peter en Johan Langezaal nog een 100 % score, terwijl Johan Lemmens door zijn 2e overwinning op Arnold van Son de naaste belager was geworden.
In de zware 3e partij van de zaterdag wist Johan Langezaal ten koste van Peter zijn ongeslagen status vast te houden. Ook Danny won overtuigend van Hans. Johan Lemmens haakte weer af door zijn nederlaag tegen Hein.
Op zondag moest Peter van Danny winnen om zijn kansen te behouden. In een mooie pot begon hij ook goed en had hij na 6 beurten een mooie voorsprong opgebouwd. Danny kwam goed in de partij terug door eerst een serie van 34 te maken en later nog een van 43 (de hoogste van de finale). Hij pakte in 13 beurten de winst. Zijn overgebleven concurrent Johan Langezaal bleef ten koste van Johan Lemmens qua punten op gelijke hoogte, maar zijn gemiddelde was ruim 1,5 punt lager.
In de slotronde ging Johan Lemmens door zijn winst op Rinus hem voorbij naar plek 4. Arnold probeerde ten koste van Hans nog zijn eerste punten te pakken, maar hij kwam uiteindelijk nog 11 caramboles te kort. Peter, al zeker van het brons, was in 13 beurten te sterk voor Hein.
De finalepartij werd een teleurstelling voor Johan Langezaal. Hij was zelf van acquit gegaan, maar hij scoorde in de eerste 7 beurten slechts 7 caramboles, terwijl Danny al bijna op de helft was. Met daarna o.a. nog een serie van 34 was de strijd beslist en maakte Danny in de 18e beurt de partij uit.
Danny was de terechte kampioen, ongeslagen, met het hoogste gemiddelde van 6.08, de kortste partij van 11 beurten en de hoogste serie van 43 caramboles.

 

 De eindstand  pnt     gem     HS 
 1.Danny Sam-Sin   14   6.08   43
 2. Johan Langezaal   12   5.52   26
 3.Peter Mol   10   5.55   40
 4.Johan Lemmens  6   4.57   27
 5.Rinus Rijsdijk  5   4.37   32
 6.Hein Cleuskens  5   3.77   31
 7. Hans vd Waart   4   3.78   30
 8.Arnold van Son 0   3.13   24

 

Agenda

Hoe vindt U ons

Geef uw adres en wij plannen de route


Sponsoren Posthoorn