PanoRenderVariant2

Beste leden van de Posthoorn,


Vanaf 25 september zijn de Corona regels aangepast. We zijn iets later met dit bericht, omdat er sprake was, dat de KNBB nog in gesprek met de instanties was om een aanpassing voor onze situatie te bewerkstelligen. Pas op 25 september is gecommuniceerd, dat dit niet mogelijk is en vallen wij als b.v. de Posthoorn dus onder de Horeca/Corona regelgeving. Zie ook het gekopieerde stuk onderin de mail.

Dit betekent dus het volgende:

Alle bezoekers / spelers vanaf 14 jaar zijn verplicht een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs te laten zien.

Registratie en een gezondheidscheck vooraf is verplicht.

Als coronatoegangsbewijs geldt de QR-code op de smartphone, of een papieren versie daarvan, wanneer men geen smartphone heeft.Hoe gaan we dat in onze vereniging toepassen?

-        Het bestuur heeft allemaal een QR-code scanner op de smartphone. Als deze in orde is en het niet gaat om een persoon die net is getest, dan is die controle éénmalig. Ben je negatief getest, dan zal je voor elk bezoek een nieuwe test moeten overleggen. Als er geen geldige QR-code is en dat geldt ook voor bezoekers, dan kan de persoon niet worden toegelaten. Dit is dus vooral voor de clubavonden en middagen

-        Bij het ontvangen van uitspelende teams in ons clubgebouw, zoals Hoeksche Waard, C1, C2 en Kader competities zal de teamleider voor de controle moeten zorgen. Hij kan dit uiteraard ook door een ander teamlid laten doen. Download daarom in een paar simpele stappen de QR-code scanner op je smartphone.

Het wordt met de versoepelingen in ons geval dus lastiger dan ervoor, maar denk eraan het is voor een ieders veiligheid en gezondheid en ook wij zullen ons aan de regels moeten houden.

Ik wens ons allemaal veel gezond biljart plezier op weg naar het nieuwe normaal.

Publicatie van de KNBB

Met ingang van komende zaterdag (25 september) heeft de Overheid haar coronaregels aangepast voor de horeca. Aangezien onze biljartsport hier nauw mee verbonden is, heeft het bestuur zich gebogen over de consequenties.

22 september 2021

Met uitzondering van situaties waar het sport- en horecagedeelte gescheiden zijn of kunnen worden (voor ondernemers zie: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland voor de voorwaarden), is toegang tot biljartlocaties slechts mogelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs.

Als KNBB hebben wij de afgelopen anderhalf jaar telkens het overheidsbeleid gerespecteerd en gevolgd. Dat doen we ook nu weer.

Dat betekent onder meer het volgende:

  • Ieder team is zelf verantwoordelijk voor het opstellen van een team dat toegelaten wordt tot de lokaliteit waar gespeeld wordt. De teamcaptains zullen hiervoor actie moeten ondernemen en bij twijfel ruim voorafgaand aan de speelavond/dag contact opnemen met de betreffende lokaliteit om onduidelijkheid op de speelavond zelf te voorkomen.
  • Het huidige reglement biedt voldoende mogelijkheden wedstrijden te verplaatsen, mits tijdig aangegeven bij de tegenstander en wedstrijdsecretariaat. Wedstrijden die verplaatst worden ten tijde van de Coronacheck-periode tellen niet mee voor het maximaal aantal wedstrijdverplaatsingen binnen het reglement.
  • Iedere speler dient zich te houden aan de maatregelen die een lokaliteit heeft moeten nemen als gevolg van het overheidsbeleid.

Alle teamcaptains worden apart geïnformeerd.

We hopen op eenieders begrip en kijken er naar uit dat we ondanks deze ingewikkelde tijden er een mooi en sportief seizoen van maken!

Neem bij vragen contact op met de competitie/wedstrijdleider en/of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke biljart groet,

Martin Verdoold
Wedstrijdleider bv de Posthoorn


Agenda

Hoe vindt U ons

Geef uw adres en wij plannen de route


Sponsoren Posthoorn